Certuri și ironii la dezbaterea bugetului. Troc cu turtă dulce în schimbul unor promisiuni guvernamentale

Data publicării:
BUGET

„Domnu(le) ministru al Finanţelor, nu aţi înţeles nimic (râsete în sală) din ceea ce s-a întâmplat în perioada de criză. Nu aţi înţeles nimic! Acum, sigur, dvs nu sunteţi finanţist şi aţi fost primar, dar în calitate de primar nu aţi înţeles, pentru că aţi înţeles nimic, dar la nivel naţional alta e gândirea”, a spus Gheorghe Ialomiţeanu, deputat PDL.

Deputatul PDL a fost întrerupt de preşedintele comisiei, social-democratul Ştefan Viorel. „Dl. Ialomiţeanu, dar nu facem bârfă aici, domnule, facem dezbateri parlamentare. Dl. Ialomiţeanu, nu e clubul de bârfă al dvs aici, este o dezbatere pe marginea bugetului”, a spus Ştefan Viorel, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov a reacţionat. „Eu, cu experienţa mea de primar nouă ani de zile, de senator 2 ani, doctor in economie din 2007, nu mă pot compara cu experienţa unui economist la Întreprinderea de Scule Râşnov”, a spus Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice

Un alt deputat al opoziţiei l-a provocat şi pe ministrul fondurilor europene.Vă dau o turtă dulce dacă nu riscă România niciun euro dezangajare, dar dacă există vreun euro dezangajare, vă daţi demisia?”, a spus Andreea Paul. În timpul şedinţei ministrul finanţelor s-a împotrivit majorităţii amendamentelor parlamentarilor Opoziţiei. „Chit că nu am nici măcar turtă, d-apoi turtă dulce de oferit, am rugămintea să vă aplecaţi cu un pic de bunăvoinţă asupra acestui obiectiv turistic. E vorba de cetăţile din Munţii Orăştiei”, a spus Carmen Hărău, deputat PNL.

„Cu cea mai mare plăcere am acorda aceşti bani... Nu avem posibilitate, vă spun sincer. Răspunsul nostru este nu!”, a spus Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice. După votul din comisie, bugetul pe 2015 trebuie votat în plenul reunit al parlamentului şi promulgat de preşedintele României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri