CFR Marfă, încă o păsuire pentru privatizare. Termenul de depunere a ofertelor: 8 mai

Data publicării:
cfr-marfa

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea CFR Marfă a fost prelungit cu două săptămâni. Investitorii interesați să preia compania îşi pot completa dosarele până pe 8 mai, cu toate că termenul inițial era luni, 22 aprilie. Statul vrea să desemneze cumpărătorul pachetului majoritar de acţiuni al CFR Marfă până pe 20 iunie.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat recent că 12 companii şi-au manifestat interesul pentru CFR Marfă. Printre acestea se numără companiile feroviare de marfă din Germania şi Polonia, dar şi firme locale precum Grupul Feroviar Român.

Cumpărătorul pachetului de 51% din acţiunile CFR Marfă va trebui desemnat până la mijlocul lunii iunie, iar statul vrea să obţină cel puţin 180 de milioane de euro în urma privatizării CFR Marfă.

Vineri, la conducerea operatorului feroviar de marfă a fost numit Liviu Radu, fost membru în Consiliul de Administraţie. De profesie inginer, acesta a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în anul 2008. Decizia numirii noului director vine după demisia lui Mustafa Aysun, ultimul preşedinte Consiliului de Administraţie al CFR Marfă, care a renunţat la funcţie la nici două luni de la învestirea în funcţie.

Pe aceeaşi temă:

Relu Fenechiu: „Directorii CFR Marfă au făcut înţelegeri cu firmele concurente, în detrimentul propriei societăţi”

Business Club: CFR Marfă, ieftină şi fără datorii

Noua conducere a CFR Marfă (februarie 2013). Cine sunt noii administratori?


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri