CGMB a majorat preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală. Pentru populaţie preţul nu se schimbă

Data publicării:
0001708 calorifer

Aceste tarife ar fi trebuit să fie recalculate în luna februarie 2013, ca urmare a deciziilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"Neaprobarea acestor tarife a determinat pierderi financiare înregistrate de RADET Bucureşti, în perioada februarie - iulie 2013, în valoare de 10.505.928, 81 de lei (aproximativ 2,37 milioane de euro )", s-a arătat în raportul de specialitate aferent proiectului.

Primarul general Sorin Oprescu a spus că proiectul aprobat de CGMB este, în opinia lui, unul corect.

"Este vorba de hotărârea ANRE pentru recuperarea datoriilor care le-au calculat ELCEN şi RADET. După calcul, a rezultat necesitatea recuperării acestor datorii. Mai mult de atât, de patru ani de zile nu s-a făcut nicio rectificare la agenţii economici şi, pe de o parte, mi se pare corect acest proiect de hotărâre", a spus Oprescu.

Preţul local de facturare al energiei termice pentru agenţii economici se va aplica timp de un an, perioadă necesară pentru recuperarea pierderilor înregistrate de RADET în perioada februarie - iulie 2013.

În ceea ce priveşte preţul gigacaloriei pentru populaţie, reprezentanţii municipalităţii au precizat că se doreşte ca energia termică să rămână la valoarea actuală, de 169,88 de lei, cu TVA, faţă de 320 de lei, preţ la care este achiziţionat agentul termic de la Electrocentrale Bucureşti (ELCEN). În prezent, subvenţia acordată de Primăria Capitalei este de 46,9 la sută din costul gigacaloriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri