China a cerut minelor să crească producția de cărbune pentru a face față cererii de energie electrică

Data publicării:
Mină de cărbune
Mină de cărbune în regiunea Mongolia Interioară din China. Sursa foto: Profimedia Images

Autoritățile din Beijing ar fi cerut minelor de cărbune din China să mărească producția, după ce milioane de case și activități economice au fost afectate de căderi de curent electric în ultimele săptămâni. Trei provincii cu producție ridicată de cărbune s-au angajat să respecte indicațiile, informează agenția de presă Caixin, citată de BBC.

În ultimele săptămâni, mai multe provincii din China s-au confruntat cu întreruperi ale curentului electric. Consumul de energie electrică pe plan local a crescut puternic în ultima perioadă, pe măsură ce țara începe să elimine restricțiile și iese din carantină.

Potrivit Reuters, care citează un oficial guvernamental și traderi de cărbune, autoritățile din regiunea Mongolia Interioară au cerut minelor locale să crească producția anuală cu aproape 100 de milioane de tone. Mongolia Interioară este a doua zonă din China după producția de cărbune. Creșterea de 100 de milioane de tone reprezintă aproape 3% din consumul anual de cărbune al Chinei.

Astfel, autoritățile locale încearcă să-și crească rezervele de cărbune pe măsură ce prețurile ating noi recorduri, iar consumul uriaș a obligat distribuitorii din China să raționalizeze energia electrică în multe zone. Începând de luna trecută, întreruperile în furnizarea de curent electric au obligat fabricile să reducă producția sau să-și oprească operațiunile.

În ultimele săptămâni, problemele de alimentare cu energie electrică au provocat îngrijorări la nivel mondial.

India se confruntă în prezent cu o criză energetică fără precedent și furnizorii de energie electrică se străduiesc cu greu să facă față consumului tot mai mare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri