Decizia care va schimba radical una dintre cele mai puternice piețe auto din lume

Data actualizării: Data publicării:
masini china

China, una dintre cele mai mari și influente piețe auto din lume, are în vedere interzicerea producției și comercializării de automobile pe bază de combustibili fosili. Beijingul dorește astfel să imprime un avânt major industriei de vehicule electrice și, totodată, să reducă nivelul poluării, transmite The Guardian.

Măsura autorităților chineze vine în siajul unui sincron similar al Marii Britanii și Germaniei, care vor să interzică până în 2040 vânzarea de mașini diesel și pe benzină, pentru a reduce emisiile nocive.

Xin Guobin, vice-ministrul Industriei și Tehnologiei Informației din China, a declarat în acest weekend, la un forum din orașul Tianjin, că a demarat o „cercetare relevantă” pe acest segment de piață și că lucrează la un calendar de implementare.

„Aceste măsuri vor promova schimbări profunde în mediul înconjurător și vor da un impuls dezvoltării industriei auto din China”, a declarat vice-ministrul Xin Guobin pentru televiziunea chineză de stat CCTV.

Potrivit Organizației Internaționale a Producătorilor de Autovehicule, China a produs și a vândut anul trecut mai mult de 28 de milioane de mașini.

Cât privește forța de pătrundere a vehiculelor electrice pe piața internă, peste 500.000 de mașini au fost comercializate în 2016, cu un salt de mai mult de 50% față de 2015, arată cifrele oficiale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri