China pune la bătaie miliarde de dolari pentru crearea unui oraş al cinematografiei

Data publicării:
china filme

Oraşul cinematografiei, situat în localitatea Qingdao, este ideea celui mai bogat chinez, Wang Jianlin. Omul de afaceri vrea să investească peste 8 miliarde de dolari pentru un complex cinematografic uriaş, care se va întinde pe 375 de hectare şi care va avea 20 de studiouri de producţie, un mall şi mai multe hoteluri.

„În Vest, industria se dezvoltă într-un ritm mai încet. În China, cinematografia este o industrie aflată la început, aşa că avem speranţe mari. Dacă industria de divertisment din Vest se poate dezvolta împreună cu cea chineză, atunci amândouă vor avea parte de un viitor strălucit”, spune Wang Jianlin, preşedintele Dalian Wanda.

Lucrările la oraşul cinematografic, botezat Oriental Movie Metropolis, vor fi gata în 2017. Până atunci, piaţa chineză de film are toate şansele să o întreacă pe cea americană. În China apar 10 cinematografe noi în fiecare zi.

Iar audienţa din cinematografele chineze au generat aproape 3 miliarde de dolari anul trecut. O bună parte din aceste câştiguri merg către Wang Jianlin, care deţine 6.000 de săli de cinema în China. Anul trecut, Wang Jianlin a devenit cel mai mare proprietar de cinematografe, prin achiziţia lanţului american AMC Entertainment, într-o tranzacţie de de 2,6 miliarde de dolari. Iar anul acesta, compania lui a anunţat investiţii de peste 1,5 miliarde de dolari în Marea Britanie. Wang Jianlin are o avere estimată la 14 miliarde de dolari. Recent, omul de afaceri şi-a anunţat intenţia de a investi într-un complex turistic în Bulgaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri