Chinezii investesc la Arad 100 de milioane de euro în panouri solare

Data publicării:
1202fotovoltaic-49030

Parcul fotovoltaic din judeţul Arad va avea 300.000 de panouri. Investiţia este serioasă - 30 de milioane de euro au fost deja cheltuiţi până acum.

Energia electrică produsă în parcul fotovoltaic de la Sebiș va începe să fie livrată din august. În total, acolo vor fi trei uzine electrice regenerabile. În două investesc chinezii, iar pentru a treia se caută încă investitor.

Pentru localnici, investiţia chinezilor înseamnă 100 de locuri de muncă şi două milioane de euro pe an, impozite plătite primăriei. Dezvoltarea parcului fotovoltaic nu aduce însă şi facturi mai mici la enerigia electrică. Firma va urmări să îşi recupereze cele aproape 100 de milioane de euro de la Arad.

Prin acest proiect, chinezii devin cel mai puternic jucător din acest domeniu, din România. Iar societatea spaniolă care i-a adus la Sebiş pe investitori are în plan şi alte afaceri în ţara noastră.

Parcurile de panouri solare sunt încă slab dezvoltate în România, în schimb energia eoliană reprezintă deja 10 la sută din producţia totală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri