Chirie pe post de rată: cea mai bună soluţie pentru românii în căutarea unei locuinţe. Sumele achitate lunar sunt scăzute din valoarea casei

Data publicării:
case-3

Chiria este în prezent cea mai bună soluţie pentru tinerii care se află în căutarea unei locuinţe. O parte dintre ei nu îndeplinesc criteriile băncilor pentru a lua un credit imobiliar, iar alţii preferă să plătească chirie dezvoltatorilor care, la un moment dat, le-ar putea vinde casa la un preţ mai bun.

Preţurile mari ale caselor şi instabilitatea unui loc de muncă îi fac pe tineri să amâne cumpărarea unei locuinţe.

Specialiştii arată că nivelul preţurilor pe piaţa imobiliară din perioada boomului economic a avut de a face şi cu numărul ridicat de proprietari din ţară. Din cauza procentului mare de proprietari, presiunea pe piaţă nu a fost suficient de puternică să împingă preţurile în jos.

Aşa că astăzi mulţi români preferă să închirieze un apartament nou. Avantajul major este că suma achitată lunar se poate scădea din preţul de cumpărare. Apoi, chiria pentru un apartament nou este similară cu cea plătită unui proprietar de casă veche.

Există şi dezvoltatori care nu percep dobândă, însă chiriaşii pierd sumele date dacă nu mai vor să cumpere apartamentul după perioada în care au locuit în el. Alţi constructori nu garantează un preţ mai bun pentru chiriaşi, valoarea casei stabilindu-se la momentul cumpărării. În plus, ei cer un avans de 25%, comparabil cu cel pretins de bănci pentru un credit ipotecar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri