Christian Tour se retrage din ANAT: Asociaţia nu ne reprezintă interesele

Data publicării:
christian tour

Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri, a anunţat miercuri că se va retrage din patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), considerând că aceasta nu-i mai reprezintă interesele, potrivi News.ro.

christian tour

„Azi facem cerere de ieşire din ANAT. Nu ne reprezintă interesele”, a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Agenţia Christian Tour, controlată de fraţii Cristian şi Marius Pandel, este cea mai mare agenţie de turism din România, cu vânzări anul trecut de 246,7 milioane lei.

ANAT este condusă de Alin Burcea, care la rândul său controlează agenţia Paralela 45, cu vânzări anul trecut de 192,6 milioane lei.

Surse din piaţă au declarat pentru News.ro că motivul deciziei este legat de dispute între şeful ANAT şi Christian Tour.

„Alin Burcea s-a ferit întotdeauna de un singur concurent, cel mai mare, Christian Tour. Şicanele pe care Burcea le-a făcut competitorului sunt de notorietate în piaţă, iar cei de la Christian nu au vrut să îşi mai asocieze imaginea cu cea a ANAT”, au declarat miercuri pentru News.ro surse din piaţă.

ANAT este asociaţia patronală a agenţiilor de turism din România, ce are ca membri activi 500 de agenţii de turism, cele mai importante din ţară.

Acestea cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism şi călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual şi au împreună peste 4.600 de angajaţi.

Industria turismului în România are peste 120.000 de angajaţi  şi contribuie la economia naţională cu aproape 2% din PIB.

Marţi, Autoritatea Naţională pentru Turism a retras, în vederea radierii din oficiu, 1.384 de licenţe de turism emise companiilor care nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi să o afişeze public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri