Cinci directori de la Drumuri, anchetaţi pentru amânarea licitaţiei la autostrada Sebeş-Turda

Data publicării:
autostrada timisoara lugoj mediafax

 

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş-Turda a fost prelungit până la 28 octombrie, din cauza managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei, a anunţat vineri administratorul reţelei rutiere.

Comisia va aplica sancţiunile corespunzătoare, în funcţie de gradul de vinovăţie al fiecăruia din cei verificaţi, menţionează CNADNR.

În luna iulie CNADNR a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a autostrăzii Sebeş - Turda, proiect cu o lungime totală de 70 de kilometri şi o valoare estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fără TVA.

Valoarea estimată a contractului include şi procentul de 10% reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute, arăta atunci CNADNR.

Proiectul este împărţit în patru loturi. Acordurile vor fi încheiate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Lucrările vor fi finanţate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), şi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat în august conducerea CNADNR, în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri