Sari la conținut

Cine este noul administrator special al RADET

Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat joi pe David Alexandru Burghiu administrator special al RADET, după ce Răzvan Niţu şi-a dat demisia de onoare din această funcţie.

RADET INSOLVENTA_Agerpres_4284501

Foto: Agerpres

Propunerea a fost adoptată de consilierii municipali cu 30 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă.

Potrivit CV-ului său, David Alexandru Burghiu este director general al Companiei Municipale Managementul Traficului, membru în Consiliul de Administraţie Metrorex, membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, ocupă o funcţie de consilier în Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi a lucrat şase ani în Ministerul Afacerilor Interne – nu este precizată, însă, funcţia. În 2010 a finalizat cursurile Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, a urmat un master în securitate şi apărare naţională la aceeaşi universitate şi a făcut Facultatea de Drept la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a descris pe Burghiu ca fiind „un om tânăr, energic, cu experienţă în management, care cu siguranţă va face faţă”.

PNL a criticat, însă, propunerea făcută de PSD, Ciprian Ciucu explicând că CV-ul lui Burghiu nu prezintă nimic care să îl recomande pentru această funcţie.

„Mă uit pe această foaie, acest CV. Mie mi-ar fi ruşine să vin cu această foaie în faţa bucureştenilor, cu un CV pe o singură pagină. Nu veniţi din timp cu el, ca să vedem ce o recomandă pe această persoană ca administrator special. Nu l-aş angaja nici măcar şofer pe acest om”, a spus Ciucu.

Conform declaraţiei de avere din 2017 publicată pe site-ul Metrorex, Burghiu are un teren agricol în Gorj şi trei terenuri intravilane în Buzău şi Braşov.

De asemenea, deţine patru spaţii comerciale în Buzău, achiziţionate în 2014, între 45 şi 243 de metri pătraţi, precum şi două apartamente în Republica Moldova. Are două maşini şi bijuterii în valoare de 300.000 de euro.

Mai are deschise şase conturi curente şi un depozit bancar, dintre care cinci în lei şi două în euro. De asemenea, a încasat în 2016 de la Compania Naţională de Aeroporturi 51.051 de lei, este asociat la Ferma Piscicolă Colţăneni SR unde deţine 66,67 la sută din acţiuni şi aste administrator la SC Balta Lunca Mihăileşti SRL.

Pe 30 ianuarie, fostul administrator Răzvan Niţu a anunţat că îşi dă demisia de onoare din funcţia de administrator special al RADET, după ce doi muncitori şi-au pierdut viaţa în timp ce lucrau la o conductă de termoficare în zona Iuliu Maniu.

Pe aceeași temă

Noul centru vechi al Capitalei

Zilele trecute, Municipalitatea a anunţat că axa comercial-culturală a Centrului Vechi urmează să fie extinsă cu 50 de...