F. Cîţu: Dragnea, Teodorovici, Vâlcov și hamsterii lor vă mint!

Data actualizării: Data publicării:
florin citu fb

Senatorul liberal Florin Cîţu explică, într-o postare pe Facebook, că ratele la credite nu au cum să scadă fără să ne ducă direct în Comunism, iar creditele mai ieftine merg mână în mână cu economia de piaţă şi fără intervenţia statului.

Florin Cîțu susține că Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici mint populația și prin măsurile pe care le iau reinstaurează comunismul.

În opinia senatorului liberal, discuţiile de modificare a OUG 114 induc neîncredere în piață, iar această neîncredere se traduce pe termen scurt în credite mai scumpe.

"Nu vă mai agitați! Dragnea și gașcă lui mint și manipulează!

Atât timp cât prețul creditelor nu este plafonat prin lege, prețul creditelor va crește și va scădea în funcție de cerere și oferta pentru credite.

Mai simplu. Dragnea, Teodorovici, Valcov și hamsterii lor va mint! Nu au cum să scadă ratele la credite fără să ne ducă direct în Comunism.

Tot ce fac acum, prin OUG 114 și discuțiile despre modificarea ordonanțe, este doar să inducă neîncredere în piață iar această neîncredere se traduce pe termen scurt în credite mai scumpe.

DAR, pe termen mediu și lung prețul creditelor este determinat de cerere și oferta.

Dacă schimbă modul în care se calculează ROBOR, de exemplu, atunci fiecare banca trebuie să schimbe contractele de credite existente. Iar marja o să se schimbe în așa fel încât să reflecte condițiile inițiale ale creditului.

Credite mai ieftine apar DOAR dacă eliminăm barierele de pe piață financiar-bancară, dacă deficitul bugetar este redus și implicit rată inflației și atunci când falimentul persoanelor fizice și juridice se rezolva mult mai rapid și mai transparent.

Altfel spus, credite mai ieftine merg mână în mână cu economia de piață și fără intervenția statului.", a scris Florin Cîţu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri