Clădiri de birouri, în locul fostei fabrici de pâine „Spicul”

Data publicării:
spicul

În primii ani după 90, fabrica Spicul producea 3.500 de tone de pâine pe lună. Criza a măturat însă planurile de afaceri ale proprietarului. Pe terenul fostei fabrici, doi investitori vor ridica blocuri pentru birouri. Viitorii chiriaşi vor fi firme de IT, servicii financiare sau de call-center. Zona are un avantaj – se află în apropierea cartierelor aglomerate Militari şi Drumul Taberei!

Cele două clădiri ridicate vor avea o suprafaţă de peste 56 de mii de metri pătraţi, iar investiţia va ajunge la aproape 85 de milioane de euro.

Sunt trei staţii de metrou, o linie care nu e foarte aglomerată, tramvaiul care trece podul Basarab, în al doilea rând este proximitatea cartierelor dens populate Militari, Drumul Taberei”, arată Geo Mărgescu, dezvoltator imobiliar.

Construcţia birourilor va începe în prima parte a anului viitor. Nu este singurul proiect din zona staţiei de metrou Grozăveşti. Un alt dezvoltator pune la bătaie 85 de milioane de euro.

Tot pe terenul fostei fabrici de pâine „Spicul” vor fi ridicate două turnuri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 37 de mii de metri pătraţi. Tot aici vor fi 407 locuri de parcare. Suficiente cât să concureze cu nordul oraşului, zonă în care erau concentrate până acum clădirile de birouri şi care a devenit astfel foarte aglomerată.

În Vest, fostele platforme industriale sunt îndeajuns de mari pentru a construi birouri unde pot lucra mii de angajaţi.

„Au nevoie de spaţii mai ieftine, nu de spaţii premium, vor merge pe zone cu acces uşor al angajaţilor la metrou, dar care să aducă o chirie mai mică decat clădirile din centrul Capitalei”, explică Cristina Roșca, consultant imobiliar.

Beneficiem de apropierea pasajului Basarab, sunt terenuri cu dimensiuni bune pentru parcuri de afaceri”, confirmă Geo Mărgescu, dezvoltator imobiliar.

În Bucureşti, clădirile de birouri au în total peste 2 milioane de metri pătraţi. Jumătate se află în zona de nord a oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri