„Coaliţia pentru dezvoltarea României”: Mediul de afaceri dă o mână de ajutor Guvernului pentru relansarea economică

Data publicării:
blanculescu

Marile asociaţii de afaceri, patronatele, Camera de Comerţ a Statelor Unite ale Americii, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, alături de ambasadele statelor din Uniunea Europeană, s-au reunit într-o „Coaliţie pentru dezvoltarea României”, organism ce are ca scop consilierea Guvernului României pe probleme economice, a anunţat la Digi24 consilierul premierului, Ionel Blănculescu.

„Astăzi (marţi – n.red.) a fost lansată o acţiune a primului ministru foarte importantă, se numeşte Coaliţia pentru Dezvoltarea României - un organism care cred eu că are foarte mare forţă şi putere economică şi financiară ca organ consultativ la nivelul Guvernului şi al primului ministru”, a declarat Ionel Blănculescu.

Invitat în emisiunea Imparţial, consilierul premierului Victor Ponta a precizat că preşedinţia acestui organism va fi deţinută prin rotaţie de ataşaţii comerciali din ambasadele Statelor Europene.

Organismul este format „din marile asociaţii de afaceri, patronate cu capital românesc şi cu capital străin din România, Camera de Comerţ americană, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România AOAR, Consiliul Investitorilor Străini, Romanian Business Leaders etc.”, precizează oficialul.

Este o formulă mult mai complexă (decât un organism similar propus de Mihai Răzvan Ungureanu - n.red.) pentru că cuprinde şi ambasade ale celor 26 de state ale Uniunii Europene, la nivel de ataşat comercial, şi ale Ambasadei SUA şi Canadei. Acest lucru conferă pe de o parte o expertiză a dialogului comercial internaţional, un transfer de know-how din aceste zone spre România, o neutralitate la nivelul coaliţiei, iar pe de altă parte conferă o neutralitate în cadrul coaliţiei, având în vedere că preşedinţia coaliţiei este asigurată de ataşatul comercial din ambasada care conduce în mod rotativ preşedinţia Uniunii Europene”, a menţionat consilierul premierului Victor Ponta.

În studioul emisiunii Imparţial, alături de consilierul Ionel Blănculescu au fost prezenţi şi economiştii Florin Cîţu şi Dan Suciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri