Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, aprobate de Camera Deputaților

Data publicării:
sedinta comuna senat Camera deputatilor 27 martie 5257308-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu

ACTUALIZARE 16.25. Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală au fost adoptate pe articole, miercuri, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici arătând că impactul bugetar al măsurilor este de 12 miliarde lei şi principala măsură este reducerea TVA la 19%, de la 1 ianuarie 2016.  


Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat, la începutul săptămânii, în unanimitate, proiectul noului Cod fiscal, stabilind scăderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016, reamintește Mediafax.

Popunerea de scădere a TVA la 19% a fost făcută de deputatul PNL Andreea Paul, iar preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Ştefan, a spus că PSD este de acord cu această propunere, din "dorinţa ca noul Cod fiscal să fie votat în unanimitate".

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus că analizele făcute arată că o astfel de propunere va avea efecte bune în economie. „Partea bună este că din analizele pe care le-am făcut, inclusiv la nivel tehnic cu cei de la CE, Fond şi BM, aşa cum stau astăzi calculele, am spus că suntem de acord cu orice fel de măsură care vine în sprijinul economiei şi populaţiei, atâta timp cât există la nivel de buget susţinere. Deci, cu o astfel de propunere, care va avea efecte extrem de bune în economie, suntem de acord. Dacă cifrele ne arată ca acest lucru se poate, suntem de acord. Partea buna este ca este un consens pe o astfel de masura şi este bine că avem cu toţii o astfel de abordare", a spus ministrul Teodorovici.

Printre prevederile noului Cod fiscal se mai numără TVA-ul de 9% pentru alimente, eliminarea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, eliminarea impozitului pe construcţii speciale, majorarea taxelor locale și impozitul de 3% pentru IMM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri