Colorado a încasat din taxe două milioane de dolari în prima lună de la legalizarea marijuanei

Data publicării:
182577 182577 marihuana

Suma pentru luna ianuarie, în linie cu aşteptările autorităţilor, este de peste două ori mai mare faţă de venitul de 900.000 de dolari din taxe percepute în prima lună a anului la vânzarea de marijuana în scop medical, permisă încă din anul 2000.

Prima lună de vânzare de marijuana în scop recreaţional s-a situat în linie cu estimările. Ne aşteptăm ca modele clare în privinţa veniturilor să apară până în aprilie şi intenţionăm să încorporăm aceste date în viitoarele prognoze”, a declarat directorul Departamentului Venituri din Colorado, Barbara Brohl, potrivit Bloomberg.

Dacă sunt incluse veniturile obţinute din înregistrarea afacerilor de vânzare de marijuana, pentru utilizare medicală sau recreaţională, veniturile totale ale statului s-au situat la 3,5 milioane de dolari, de pe urma a 59 de afaceri.

Datele arată că legalizarea vânzărilor de marijuana ar putea reprezenta o sursă semnificativă de venituri pentru autorităţile statele americane, aflate sub presiune să arate că pot reglementa strict o substanţă ilegală conform legii federale.

Guvernatorul statului Colorado, John Hickenlooper, a propus un plan de cheltuieli până în iunie 2015 în valoare de 133 de milioane de dolari, finanţat din taxele impuse la vânzarea de marijuana. Planul guvernatorului, care speră să fie reales în noiembrie, alocă cea mai mare parte a fondurilor educării populaţiei în privinţa consumului de droguri şi programelor destinate persoanelor dependente.

Estimarea autorităţilor se bazează pe vânzări de canabis de 610 milioane de dolari în anul fiscal 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri