Combinatele Mechel de la Oţelul Roşu şi Buzău au intrat în insolvenţă

Data publicării:
1403 20mechel 20insolventa-54702

Nu a fost linişte la combinatul de la Câmpia Turzii. După 11 zile de proteste, angajaţii s-au întâlnit cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi cu prefectul judeţului Cluj, ca să îşi ceară banii restanţi.

Oamenii ameninţă că vineri vor intra cu forţa în combinat, dacă nu îşi primesc banii până atunci.

Pe de altă parte, reprezentanţii AJOFM îi îndeamnă pe angajaţi să-şi caute de lucru în altă parte. „Clujul cere sudori, lăcătuşi mecanici, frezori şi aşa mai departe. Din cele 1.200 de locuri de muncă, cred că 400 sunt pe industrie în Cluj, în acest moment”, a spus directorul AJOFM, Daniel Don.

1.500 de oameni au fost concediaţi în ultimele şase luni de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii, care mai are doar 380 de angajaţi.

În acelaşi timp, la Tribunalul Buzău au fost depuse cererile de insolvenţă pentru celelelate combinate Mechel: Oţelu Roşu şi Ductil Steel.

Directorii celor două combinate se vor întâlni joi cu acţionarii, pentru a stabili ce vor face de acum înainte. La Ductil Steel Buzău, din cei 800 de angajaţi, 300 sunt în şomaj tehnic.

În schimb, combinatul Oţelu Roşu a fost închis în toamna anului trecut şi toţi cei 420 de muncitori sunt în şomaj tehnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri