Combinatul Oltchim, executat silit de unul dintre furnizorii la care are datorii

Data publicării:
24012013 20oltchim-45583

Nu este prima dată când combinatul se află în această situaţie. O firmă din Turcia a pus sechestru pe instalaţiile diviziei petrochimice Bradu a combinatului, pentru o datorie de şapte milioane de euro, care nu a fost încă plătită.

Bunurile Oltchim sunt scoase la vânzare pentru o datorie de 57 de milioane de lei pe care combinatul din Râmnicu Vâlcea o are către furnizorul de electricitate. Licitaţia va avea pe data de 21 februarie, iar terenurile şi construcţiile sunt scoase la vânzare pentru suma de 32 de milioane de lei.

Nu este pentru prima dată când se încearcă executarea silită a Oltchim. La sfârşitul anului trecut a fost scoasă la vânzare jumătate din instalaţiile platformei Arpechim, deţinută tot de Oltchim. Licitaţia nu a mai avut însă loc la presiunea angajaţilor.

Ieri, ministrul Economiei Varujan Vosganian a propus în Guvern insolvenţa că măsură de redresare a combinatului chimic, iar consiliul de administraţie a fost de acord cu această măsură. Cererea urmează să fie înregistrată la Tribunalul din Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri