Comisia Europeană reduce prognoza de creştere economică a României pentru 2014: de la 2,5% la 2,2%

Data publicării:
fraudeUe-3

Comisia Europeană şi-a schimbat prognoza privind creşterea economică a României pentru anul 2014 de la 2,5% la 2,2%. Executivul de la Bruxelles arată că reformele structurale impuse de Guvern vor avea un efect pozitiv, însă evoluţia exporturilor va fi afectată de situaţia dificilă de pe plan extern.

Prognoza Comisiei Europene este mai optimistă decât cea a Fondului Monetar Internaţional, care vede pentru anul viitor o creştere de 2% a Produsului Intern Brut al României.

Principalul motor al economiei va fi cererea internă, estimează specialiştii Comisiei Europene, atât în privinţa investiţiilor, cât şi a consumului privat, în timp ce exporturile vor aduce o contribuţie negativă la creşterea economică.

Consultă aici documentul Comisiei Europene. Previziunile pentru România: pagina 84

Potrivit raportului publicat vineri, condiţiile dificile de finanţare şi procesul de dezintermediere prin care trec băncile în prezent vor afecta creditarea economiei şi vor limita creşterea exporturilor. Cererea externă va fi de asemenea afectată de situaţia economică dificilă a partenerilor comerciali importanţi ai României, se mai arată în document.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri