Compania americană OmniTrax contestă privatizarea CFR Marfă

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-2

OmniTrax, una dintre cele mai mari companii feroviare private din America de Nord, a fost descalificată întrucât a depus un plic gol, luna aceasta, după reluarea privatizării CFR Marfă.

Reprezentanții companiei americane sunt nemulțumiți că au avut la dispoziție doar o săptămână pentru a analiza 10.000 de documente referitoare la situația CFR Marfă.

Au cerut o prelungire a termenului cu 45 de zile, dar au fost refuzați de Ministerul Transporturilor. Acum, ei vor suspendarea procesului de privatizare. Omnitrax a depus o solicitare în acest sens la Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor, Tribunalul București și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, spun reprezentanții companiei americane.  

S-a constatat că Grup Feroviar Român şi asocierea Transferoviar Grup - Donau Finanz au depus ofertele preliminare şi neangajante şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, conform anunţului şi dosarului de prezentare, iar plicul depus de către OmniTrax nu conţinea oferta preliminară şi neangajantă şi nici comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, dat publicității la începutul acestei luni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri