Compania Aversa, vândută la jumătate de preţ

Data publicării:
aversa

Lichidatorul judiciar a organizat 14 licitaţii în ultimele patru luni pentru vânzarea Aversa. La a 15-a licitaţie a fost depusă o singură ofertă şi a fost declarată câştigătoare.

Aversa, cel mai important producator de pompe din Europa, a intrat in faliment anul trecut. Avea 130 de ani. Acum, compania a fost cumparata, iar miza acestei achizitii o reprezinta terenul de 10 hectare, situat in zona Obor, din Bucuresti.

Statul a obţinut 17,3 milioane de euro, fără TVA, din vânzarea companiei, deşi ar fi putut încasa de aproape două ori mai mult numai din valorificarea suprafeţei de teren.

Dacă un teren de dimensiunea de 10 hectare în zona Pieţei Obor s-ar vinde astăzi fără clădiri pe el, în principiu nu avem motive să credem că preţul ar putea să fie sub 350 de euro, asta înseamnă un 35 de milioane în total”, a mărturisit Gabriel Munteanu, partener Cushman & Wakefield.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, cel care a parafat vânzarea, recunoaşte miza imobiliară din acest proiect.

Vor delocaliza pe un alt spaţiu în afara Bucureştiului. Important este că, potrivit acestui contract, Aversa îşi continuă activitatea”, a declarat Varujan Vosganian.

Noii proprietari sunt obligaţi să facă acest lucru pentru următorii trei ani şi să păstreze cel puţin 200 de salariaţi. În locul în care se află acum Aversa va fi ridicat, cel mai probabil, încă un mall.

S-ar putea construi un shopping center pentru că e o zonă destul de densă ca populaţie, nu sunt foarte multe astfel de centre în zonă, strict în zona respectivă”, a mai spus Gabriel Munteanu.

Dar cine sunt proprietarii? Ministrul Economiei are răspunsul dintr-o prezentare.

Este o firmă care este - în prezentarea pe care o am eu - unul din cei mai mari dezvoltatori retail activi din Bucureşti”, a mai declarat Varujan Vosganian.

Doar că noii investitori sunt mai degrabă firme de apartament. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma Autoplast Engineering din Brasov a fost înfiinţată în 2006, are un singur angajat şi un profit de 640 de lei. Cealaltă firmă, Blue Diamond Estate, a fost înregistrată În 2011, nu are niciun angajat şI are pierderi de 135.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri