Compania Ford a fost condamnată să plătească 1,7 miliarde de dolari după moartea unui cuplu într-un accident

Data publicării:
ford
Sursa foto: Profimedia Images

Un juriu din statul american Georgia a dat un verdict prin care condamnă compania Ford să plătească despăgubiri de 1,7 miliarde de dolari în urma unui accident produs în 2014, soldat cu moartea unui cuplu, scrie Los Angeles Times. Constructorul american a anunțat că va face recurs.

Cazul a fost judecat în Comitatul Gwinnett în ultimii ani. Avocații moștenitorilor cuplului au susținut în instanță că acoperișurile camionetelor Ford aveau defecte grave de fabricație.

Melvin și Voncile Hill au murit în aprilie 2014, în urma unui accident rutier în timpul căruia camioneta lor Ford F-250 din 2002 s-a răsturnat. Procesul a fost intentat de copiii lor, Kim și Adam Hill.

"Obișnuiam să cumpăr camionete Ford", a declarat duminică avocatul apărării, James Butler Jr. "Mă gândeam că nimeni nu ar vinde o camionetă cu un acoperiș atât de firav. Este inutil în caz de accident. E ca și cum ai conduce o decapotabilă".

Compania Ford a reacționat după verdictul de săptămâna trecută: "Suntem alături de familia Hill, însă nu considerăm că verdictul este susținut de dovezi și vom ataca decizia".

În pledoaria de închidere, avocații angajați de Ford au apărat deciziile Ford și cele ale inginerilor săi, respingând acuzațiile și susținând că nu poate fi vorba de vreo decizie luată cu intenție de a pune în pericol clienții.

Avocații moștenitorilor au depus dovezi privind aproape 80 de accidente simiare, în timpul cărora acoperișurile mașinilor au fost distruse iar pasagerii răniți sau uciși, se arată într-un comunicat al firmei de avocați Butler Prather. "Vor urma mai multe victime pentru că există milioane de astfel de camionete pe drumuri", a spus Gerald Davidson, un alt avocat al moștenitorilor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri