Companie de stat cu pierderi istorice

Data publicării:
cen - oltenia

Ministrul Energiei a spus că toţi cei din conducerea Complexului vor fi monitorizaţi în continuare, în condiţiile pierderilor dezastruoase.

Andrei Gerea, ministrul Energiei: „S-au desfăşurat şi se vor mai desfăşura controale cu privire la activitatea în cadrul complexului şi rezultatul lor va sta la baza viitoarelor măsuri. Cu toate acestea nu putem să ne mulţumim cu atât şi să spunem asta e, nu sunt competitivi, hai să-i închidem”.

Societatea-gigant cu peste 18.000 de angajaţi a fost în cădere liberă în ultimii 3 ani. De la profit peste 100 de milioane de lei în 2012, a ajuns la profit 76 de milioane de lei în 2013 şi la pierderi de 700 de milioane de lei în 2014. Managerul actual, Laurenţiu Ciurel are un contract în care e obligat să facă performanţă.

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat: „Este o pierdere istorică pot să spun, cred că nici colegii din Valea Jiului nu au avut o astfel de pierdere vreodată. Viitorul nu sună deloc roz cu acest bilanţ contabil, pentru că eu sunt convins că apariţia informaţiilor cu acest bilanţ contabil va pune foarte mulţi salariaţi pe gânduri”.

Pe de altă parte, premierul pare că nu vede problemele.

Victor Ponta: „În mai 2012 când am devenit prim ministru, CEO era practic în faliment, fără conducere şi cu o situaţie financiară dezastruoasă. Suntem după 3 ani, CEO funcţionează şi va funcţiona în Gorj cu sediul la Târgu Jiu, cu siguranţă cel puţin cât voi fi prim-ministru”.

Societatea are şi probleme penale. Unul dintre contractele încheiate anul trecut de complex, cu o firmă din Constanţa, este acum verificat de DIICOT. Conform unui raport al Curţii de Conturi, doar din cauza acestui contract CEO ar putea pierde peste 85 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri