600 de români vor lucra la transportorul româno-german

Data publicării:
agilis rheinmetall

Compania româno-germană care va construi la Moreni 400 de transportoare blindate 8x8 Agilis va crea peste 600 locuri de muncă. 87% din componente vor veni din România.

Investiţia Rheinmetall prin compania mixtă româno-germană Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) va crea peste 600 locuri de muncă directe şi indirecte la Moreni, unde se vor construi 400 de transportoare blindate 8x8 Agilis, iar circa 87% din componente vor fi produse şi furnizate din România, arată un comunicat al companiei. De altfel, acesta este primul joint venture din industria românească de apărare în care statul român deţine 50%, informează News.ro.

De asemenea, şi în trecut la Moreni au mai fost produse transportoare blindate care se află în prezent în dotarea armatei române.

Compania mixtă româno-germană Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) a primit aprobarea de la Consiliul Concurenţei chiar la finalul anului trecut şi a fost înscrisă în Registrul Comerţului. În noua companie, cu sediul la Moreni (judeţul Dâmboviţa), un pachet de 50% din acţiuni este deţinut de Compania Naţională ROMARM S.A. – Filiala Societatea UZINA AUTOMECANICA MORENI S.A. (UAM), restul de Rheinmetall.

"Este prima companie mixtă din industria românească a apărării în care statul român are 50% din acţiuni. Fiecare euro investit în fabrica de la Moreni se multiplică pe verticala şi pe orizontala de business. Sunt bani care rămân în economia românească, la fel drepturile intelectuale ale produsului fiind un produs dezvoltat în România", a declarat  Karl-Ulrich Zulauf, director general al RMVS.

Primul produs construit la Moreni în parteneriat cu Rheinmetall este transportorul blindat pentru trupe (TBT) ”8x8 Agilis", bazat pe o soluţie de cercetare româno-germană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri