A murit fondatorul IKEA. Ingvar Kamprad avea 91 de ani

Data publicării:
Swedish Chamber of Commerce Celebrates 100 years in the UK
FOTO: Guliver/Getty Images

Ingvar Kamprad, fondatorul retailerului suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare Ikea, a încetat din viaţă, duminică, la 91 de ani, a anunţat compania din Suedia, citată de BBC.

Swedish Chamber of Commerce Celebrates 100 years in the UK
FOTO: Guliver/Getty Images

Anunţul a fost făcut de familie, care a transmis că Ingvar Kampard s-a stins în locuinţa sa din Suedia.

A fost unul dintre cei mai mari antreprenori ai ultimului secol, suedezul intrând în afaceri când avea doar 17 ani.

În ciuda averii considerabile pe care o deținea, el era recunoscut pentru stilul său de viaţă modest şi pentru discreţia sa.

„Dacă vă uitați la mine, cred că veți vedea numai lucruri cumpărate la piața de vechituri. Acest lucru înseamnă că vreau să dau un exemplu bun și că am control asupra prețurilor”, a spus el într-un interviu.

Citiți și: Fondatorul Ikea se îmbracă de la piața de vechituri

Fondatorul Ikea propune un nou model în sistemul bancar. Clienții primesc recompense dacă rezistă tentației de a cheltui

Fondatorul IKEA se întoarce în Suedia

Ikea este în prezent cel mai mare lanţ de magazine de mobilă din lume. Compania suedeză are aproape două sute de mii de angajaţi în întreaga lume şi o cifră de afaceri de 38 de miliarde de euro.

Fondatorul Ikea a renunţat la conducerea companiei abia în 2013, când a demisionat pentru ca unul dintre fiii săi să îl înlocuiască.

De altfel numele de IKEA vine de la inițialele fondatorului Ingvar Kamprad, combinate cu iniţialele fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, şi iniţiala oraşului în care acesta a crescut, Agunnaryd. 

Citiți și: După 10 ani pe piața din România, Ikea deschide al doilea magazin în București

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri