Adeplast deschide fabrici noi în Craiova și Cluj

Data publicării:
DSC_0490

Acestea vor completa lanțul Adeplast, din localitățile Roman, Ploiești și Oradea. Cea din Craiova va facilita exporturile spre Bulgaria și Serbia.

Compania AdePlast, cel mai mare producător de materiale pentru construcţii din România controlat de un antreprenor autohton, a anunţat joi că în următorii ani îşi va extinde producţia în Craiova, Cluj, Oradea şi Ploieşti, informează News.ro.

Compania îşi extinde facilităţile de producţie printr-o nouă platforma industrială la Craiova şi va construi până în 2018 în Işalniţa o nouă fabrică de mortare şi una de polistiren.

“Am achiziţionat deja terenul de 20 hectare şi am demarat operaţiunile necesare construcţiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a ţării, Bulgaria, Serbia, cât şi celelalte ţări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producţia auto având în vedere că la distanţă mică de noi se află fabrica Ford”, a afirmat proprietarul AdePlast, Marcel Bărbuţ, care estimează că va începe livrările în luna mai 2018. 

În cu paralel cu investiţia de la Craiova, AdePlast intenţionează să construiască o nouă hală de producţie a polistirenului la Oradea, pe un teren de 2.800 de metri pătraţi amplasat pe locul fostei fabrici Chimprestor. 

“Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producţie a polistirenului dedicat construcţiilor speciale, cum ar fi acoperişurile în pantă şi pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producţie este programată să fie livrată către Ungaria şi Austria”, a completat Bărbuţ.

Compania are în vedere deschiderea unei noi facilităţi de producţie la Cluj, pentru care a început căutările unui teren de 4-5 hectare. AdePlast va produce în Cluj inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din Cluj.

AdePlast intenţionează să deschidă o nouă linie de producţie pentru polistirenul dedicat acoperişurilor în pantă şi pentru sistemele de încălzire în pardoseală la Ploieşti. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o noua hală, iar în spaţiul rămas va fi montată linia de producţie.

AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Producător de materiale pentru construcţii a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 346 milioane lei (circa 77 milioane euro), în creştere cu 13% faţă de 2015.

AdePlast livrează materiale de construcţie la export către Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru, Marea Britanie, Germania sau Austria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri