Aeronavele și piloții britanici, fără licențe de zbor UE după Brexit

Data publicării:
20.11 easyjet 1

Documente ale Autorității Aeronautice din Marea Britanie (CAA) avertizează că mii de licențe de aviație pentru piloți și aeronave vor trebuie reemise în cazul unui Brexit "fără acord".


Licențele pilot nu vor mai fi recunoscute de către UE în cazul în care Marea Britanie renunță la mecanismul european de siguranță aeriană, arată documentele ale Autorității Aviației Civile obținute de Sky News.


Mii de licențe, calificări și certificate de aviație pentru piloți și aeronave emise de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) ar trebui să fie eliberate din nou dacă va exista un Brexit "fără acord", care ar costa milioane de lire.

Nu toate cele 35.000 de licențe ar trebui să fie repuse în circulație, dar mulți piloți EasyJet, low-cost care a fost prezent și pe piața românească, sunt deja transferați la licențele austriece.


Un e-mail intern al CAA, trimis luna trecută, întreba dacă personalul este pregătit să se antreneze pentru a-și dezvolta competențele în ceea ce privește "proiectarea și certificarea navigabilității", deoarece organizația se angajează pentru consecințele unui Brexit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri