Aeroportul din Timişoara se extinde cu un nou terminal pentru călători

Data publicării:
Aeroport-Timisoara2

Compania va construi, cu fonduri proprii, un nou terminal pentru călători, pentru sosiri curse externe, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

Aeroport-Timisoara2

Studiul de fezabilitate pentru acest terminal a fost deja realizat, iar investiţia va fi finalizată peste un an, spune directorul Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, Dan Idolu, informează News.ro.

”Pe cont propriu am elaborat un studiu de fezabilitate privind construirea unui terminal de sosiri curse externe, cu o suprafaţă de aproximativ 3.000 metri patrati, din surse proprii, care va fi finalizat până în 30 septembrie 2017. Cel puţin asa ne-am propus noi, să începem anul viitor orarul de iarnă cu noul terminal. Noul terminal ne-ar costa cam 2,5 milioane de euro, din venituri proprii”, afirmă el.

Noul terminal va avea, potrivit directorului aeroportului, trei benzi pentru bagaje, şapte filtre de control de frontieră şi o zonă liberă mai generoasă.

”Actualul terminal de sosiri externe, existent în aerogară, se va dezafecta şi vom face o zonă publică mai mare, cu funcţiuni de plecări curse externe. (…) Va fi o clădire simplă, eficientă, cu spaţii largi, deschise”, a mai declarat directorul Aeroportului Timişoara.

Potrivit lui Dan Idolu, anul acesta se estimează că se va încheia cu 1,2 milioane de călători, iar în anul 2017 se estimează că vor fi 1,7 - 1,8 milioane de călători pe Aeroportul Timişoara. Piaţa deservită de acest aeroport este de 2- 2,5 milioane de călători. Şi transportul de mărfuri a crescut cu 60 la sută faţă de anul trecut.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri