Sari la conținut

Afaceri cu salată: Salad Box se extinde la Londra și în Ungaria

Salad Box, un lanţ românesc de restaurante specializat în vânzarea de salate, a ajuns anul trecut la afaceri de 22 de milioane de euro şi mizează pe extindere în acest an, a anunţat marţi fondatorul companiei, Dan Isai.

831___salata_alaska_mare_21

Reţeaua Salad Box a ajuns la 50 de restaurante în România, din care 70% sunt în sistem de franciză, iar ţinta patronului este sa ajungă la 70 de unităţi în România, potrivit News.ro.

Salad Box s-a extins pe plan international, iar planurile pentru acest an implică deschiderea a trei noi restaurante în Ungaria, unde lanţul va ajunge la 10 unităţi, şi deschiderea de noi restaurante în Miami sau Londra.

“Salate erau şi până acum. Conceptul contează. Sincronizarea a fost importantă. Am început în provincie şi am intrat şi în Bucureşti. (...) Vineri deschidem în Londra. Ne-am extins pentru că este important să te extinzi”, a spus Isai, în cadrul evenimentului dedicat pieţei imobiliare si de construcţii “Reconstruct”, organizat de Wall-street.ro.

În România, Salad Box vinde o salată cu 4-5 euro, în timp ce în Anglia preţul este de  7 lire sterline, însă şi costurile pentru chirii sunt mult mai mari.

Dan Isai este un tânăr antreprenor, în vârstă de 30 de ani, care a fondat Salad Box în Cluj în 2012, împreună cu patru prieteni.

Pe aceeași temă