Airbus caută furnizori în România

Data publicării:
AIRBUS FURNIZORI-AGERPRES
Foto: Agerpres

Grupul francez Airbus Helicopters caută furnizori în România. Are nevoie de la borduri şi sisteme de ghidare până la materii prime. A găsit deja trei companii: Turbomecanica, Alro Slatina şi Romtehnica, dar mai caută şi altele. Reprezentanţii grupului s-au întâlnit cu peste 70 de firme locale.

Mai bine de 100 de reprezentanţi ai companilor au primit oferta de a face parte dintr-un grup local de furnizori pentru fabrica de la Ghimbav.

Noi lucrăm deja pentru Super Puma, dorim să ne implantăm la Braşov şi să deschidem un centru de inginerie aici”, spune Marius Berceanu, director companie furnizoare.

Şefii Airbus se bazează pe experienţa în aeronautică a specialiştilor de la Braşov şi pe dorinţa de a creşte a companiilor care pot deveni furnizori aici.

Vrem să livrăm în întreaga lume elicoptere produse în România şi de-abia aşteptăm primul contract semnificativ în acest sens. Deja avem furnizori buni în România, dar vrem ca în baza acestor legături şi experienţe să dezvoltăm legături cu noi furnizori”, afirmă Serge Durand, directorul general Airbus Helicopters România.

Competitivitatea asigură vânzarea elicopterelor noastre şi pentru asta avem nevoie de furnizori pe măsură”, adaugă Franck Micholet, vicepreşedintele departamentului de management al aprovizionării şi achiziţiilor.

Camerele de comerţ româno-franceză şi româno-germană ajută Airbus România să-şi pregătească furnizorii.

Investiţia Airbus în Braşov s-a făcut pentru că aici există competenţe, există resurse umane competitive, bine calificate”, spune Adriana Record, director executiv, Camera de Comerţ Româno-Franceză.

Sunt companii, româneşti şi germane, care sunt deja învăţate cu standarde ridicate”, precizează Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Fabrică inaugurată la Ghimbav este cea mai nouă investiție Airbus în ţara noastră şi se ridică la 55 de milioane de euro. Airbus va produce aici elicopterul H215. Aparatul de zbor, denumit "Duster-ul elicopterelor", poate opera în condiţii dificile, la temperaturi între minus 40 si plus 40 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri