Airbus va face un model de elicopter exclusiv în România

Data publicării:
EXPH-0806-15_A4(c)A.Pecchi

Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M în România.

EXPH-0806-15_A4(c)A.Pecchi (1)

Airbus Helicopters și IAR au semnat un acord general pentru o colaborare exclusivă în scopul producerii elicopterului multirol H215M, de categorie grea, echipat cu două motoare, potrivit unui comunicat al producătorului.

Conform acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice comandă viitoare de H215M pe care Ministerul Apărării Naționale o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită. "Suntem mândri că am semnat acest acord de exclusivitate care reprezintă rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR și Airbus Helicopters", a declarat Neculai Banea, director general IAR.

"IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licență mulțumită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters și suntem nerăbdători să ne implicăm în personalizarea și producerea elicopterului H215M", a mai adaugăt acesta. "Acest acord este o etapă importantă, de referință, în construcția un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinși că relația aceasta va dura alți 50 de ani și că H215M va corespunde în totalitate necesităților Armatei Române", spune Olivier Michalon, senior vice-president pentru Europa al Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters este prezent în România de peste cincisprezece ani, prin centrul său de clienți, Airbus Helicopters România, o companie de succes de la crearea sa, cu aproximativ 75% din cifra de afaceri realizată prin contracte de export.

Airbus Helicopters Industries, o fabrică de 10.000 metri pătrați cu sediul în Brașov, a fost inaugurată în 2016 și va găzdui producția de H215 în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri