Amendă de 500.000 de lei pentru Euroins, liderul pe piața RCA din țară

Data actualizării: Data publicării:
Two men reporting a car crash for insurance claim
Foto: arhivă GettyImages

Probleme serioase la Euroins. Compania de asigurări cu acționariat bulgar, puternic expusă pe piața RCA, a fost amendată cu jumătate de milioane de lei și a intrat în administrarea Fondului de Garantare cel putin pentru o vreme.

Deciziile au fost luate miercuri de consiliul ASF, care a constat mari nereguli ale companiei. Dar simplificat, au legătură cu despăgubirile pentru daune - dosare întârziate, despăgubiri parțiale, facturi întârziate către service-uri.

Amenda este uriașă, cea mai mare dată pe această piață. Pe finalul anului trecut, Euroins mai luase o sancțiune însă de doar 50.000 de lei.

Asigurătorul a mai fost sub administrare specială în trecut, acționarul a trebuit să vină cu bani de acasă pentru a reface indicatorii de solvabilitate, dar compania s-a redresat.

Liderul de pe piața RCA, City Insurance are și el unele probleme cu plata daunelor și se judecă de ceva vreme cu un grup de service-uri.

Compania este în negocieri pentru vânzare pentru a asigura lichiditatea viitoare. City Insurance este controlată de o societate înregistrată în Elveția în spatele căreia se află Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase.

ASF a avertizat public Euroins și City Insurance să-și refacă profilul de risc, altfel nu vor rezista. Cele două companii au trei sferturi din piața RCA.

Pe piața asigurărilor am avut două nume care au dispărut, Astra și Carpatica Asig. Iar în toate cazurile există un fir roșu - prețuri de dumping la RCA, care nu asigură venituri suficiente, în condițiile în care au pagube mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri