Sari la conținut
News Alert

Amfiteatru spațios, construit pe acoperișul Teatrului Național

Teatru Național București invită vizitatorii în noul său Amfiteatru, recent construit pe acoperișul Sălii Mari.

Stagiunea estivală aduce în peisajul Capitalei un nou spațiu de joc în aer liber, care va purta denumirea Amfiteatru, situat pe acoperișul Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei care oferă o panorama unică a centrului Bucureștiului, potrivit unui comunicat de presă al instituției de cultură.

Noul Amfiteatru va găzdui, pe lângă spectacole din repertoriul prezent şi de perspectivă al TNB, adaptate la condițiile acestui nou spațiu, și reprezentații ale altor instituții interesate de închirierea acestui spațiu.

Noua scenă poate oferi un cadru unic unor manifestări artistice dintre cele mai diverse, potrivite sezonului cald, din mai până în octombrie: spectacole de teatru, recitaluri, concerte, prezentări de modă, seri de jazz, etc. Nu în ultimul rând, în cadrul programului "Uşi deschise pentru toţi", actorii TNB sunt invitaţi să propună proiecte dedicate special acestui spaţiu care va funcționa în stagiunea estivală.

Cu o capacitate de 299 de locuri, dispuse pe gradene (trepte înalte specifice unui amfiteatru – n.red.), noul Amfiteatru are următoarele caracteristici:

Construcția se află la cota +24.50 m / Corp A1. La aceeași cotă se află următoarele spații:

  • ”Sala” propriu-zisă, în suprafață de 431,56 mp;

  • 5 cabine pentru actori (93,33 mp);

  • Foaierul și spațiul regrupare actori (103,22 mp) ;

  • Cabinele tehnice pentru lumini și sunet (17,40 mp)

Spațiul de joc are o suprafață de aproximativ 120 mp. Spațiul are o pardoseală din imitație de lemn, practică din punct de vedere fonic și mai adecvată pentru actul artistic, acoperită cu un covor de scenă.

Reflectoarele pentru iluminatul scenic sunt amplasate sub o copertină metalică semicilindrică cu diametru de 2m, amplasată circular deasupra spațiului de joc.

Inaugurarea Amfiteatrului va avea loc în seara de 24 mai 2018, când invitații la eveniment se vor putea convinge de posibilitățile noului spațiu de joc al TNB, care își deschide porțile spectacolelor în nocturnă, pentru un prim sezon estival.

Pe aceeași temă