Anunț făcut de Loteria Română, odată cu intrarea în starea de alertă

Data publicării:
bile extragere loto
Rezultatele extragerii LOTO sunt așteptate de fiecare dată începând cu ora 18:15 Foto: Facebook Loteria Română

Compania Națională Loteria Română a anunțat sâmbătă seara, într-un comunicat, că în curând jocurile loto vor fi disponibile și într-o variantă online. Starea de alertă care a intrat în vigoare de la 15 mai prevede că activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise, prin urmare, agențiile loto rămân în continuare închise până la noi dispoziții ale autorităților, precizează Loteria Română.

Compania dezminte astfel „informațiile eronate și vădit tendențioase, care induc în eroare opinia publică”, apărute în cursul zilei de sâmbătă în câteva publicații online, conform cărora Loteria Română ar încălca legislația stării de alertă, se spune într-un comunicat.

Comunicatul Loteriei Române:

C.N. „Loteria Română" S.A. vă informează că, urmare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-COV-2 publicată în Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020, activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise, prin urmare agențiile loto rămân închise până la o nouă decizie a autorităților.

Așa cum am anunțat în data de 06.04.2020, printr-un comunicat de presă care poate fi consultat și pe site-ul companiei www.loto.ro, C.N. "Loteria Română" S.A. colaborează cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru implementarea în cel mai scurt timp, etapizat, a jocurilor loto online. Acest proiect se află într-un stadiu avansat, urmând să lansăm în curând această modalitate de participare la joc.

În ceea ce privește informațiile eronate și vădit tendențioase care induc în eroare opinia publică, apărute în cursul zilei de astăzi în câteva publicații online, conform cărora Loteria Română ar încălca legislația stării de alertă, vă comunicăm că acestea nu au niciun fel de suport real și că instituția noastră a respectat întocmai atât prevederile legale aplicabile în starea de urgență cât și dispozițiile impuse prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-COV-2 publicată în Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020. În acest sens, subliniem încă o dată că agențiile loto rămân în continuare închise până la noi dispoziții ale autorităților.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri