Anunțul lui Teodorovici trage în jos cotațiile la bursă ale Romgaz și Petrom

Data publicării:
scadere-bursa-economie-globala_shutterstock_349461494

Acțiunile Romgaz și OMV Petrom au căzut pe bursă după anunțul privind reducerea și plafonarea prețurilor la gaze.

Companiile producătoare de gaze Romgaz și OMV Petrom au avut de suferit joi pe bursă în urma informației potrivit căreia Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea prețului la gaze la 55 lei/MWh și plafonarea lui la acest nivel timp de trei ani, potrivit Hotnews.ro.

În jurul orei 13.00, indicele de energie și utilități BET-NG scăzuse se afla în scădere cu 2,32%, acțiunile Romgaz și OMV Petrom având o pondere de peste 60%.

Evoluțiile negative ale cotațiilor au avut loc după ce ministrul de Finanțe a anunțat intenția sa de plafonare a prețurilor la gaze, potrivit Digi24.ro. „Unii spun că este o practică comunistă. Da, poate la prima vedere poate părea, pentru că încerci să intri în piaţă, aşa este, până la un punct. Vorbim de concurenţă. Care concurenţă? Sunt doi operatori care cresc unul câte unul preţurile, iar celălalt se aliniază imediat. Investiţiile asumate nu s-au realizat, dar preţul creşte fără o justificare pe fond, iar dumneavoastră suferiţi şi economia are de suferit. Iar unii se reped imediat, de parca ar fi din altă ţară, că este o practică comunistă. Eu nu am avut nicio legătură cu comunismul”, a spus joi Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri