Acţionar Murfatlar reţinut de DNA pentru evaziune fiscală

Data actualizării: Data publicării:
161017_george_ivanescu_02_INQUAM_Octav_Ganea

Omul de afaceri George Ivănescu, unul dintre acţionarii firmei Murfatlar, a fost reţinut de DNA în dosarul în care au fost făcute şi percheziţii la firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de aproximativ 600 de milioane de lei.

161017_george_ivanescu_02_INQUAM_Octav_Ganea

Procurorii DNA au făcut, luni, 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova, la sediile unor firme din industria viticolă şi la locuinţele mai multor persoane, informează News.ro.

 

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi evaziune fiscală, fapte care ar fi fost comise în perioada 2010-2014.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că în anchetă sunt vizate firme din industria viticolă, iar prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 600 de milioane de lei. 

Citeşte aici mai multe informaţii despre percheziţiile DNA de luni privind fapte de corupție și evaziune fiscală de la Murfatlar.

Potrivit Sfin.ro, rețeaua de firme verificată de DNA îi are ca acționari, în afară de George Ivănescu, și pe Emanuel Corneliu Dobronăuțeanu, Ion Șerban Dobronăuţeanu și Cătălin Bucura. Aceștia controlează o reţea de zeci de societăți autohtone şi offshore-uri poziţionate în jurul mărcii Murfatlar, grup care a acumulat o datorie la bugetul public de peste 1,1 miliarde de lei. Murfatlar România, Fermele Murfatlar, Biborțeni, Principal Company, Vitivinicola Basarabi, Hansa Distribution, Euroavipo, United Euro Distribution, Signus Romania Distribution sunt cele mai cunoscute firme controlate de cei patru oameni de afaceri. Toate se află în insolvență sau în faliment şi au ca obiect de activitate producerea, comercializarea şi distribuţia de: băuturi alcoolice, sucuri, apă minerală, mezeluri şi ţigări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri