Automobilele Tesla vor fi fabricate în mai puține culori

Data publicării:
Tesla elon musk

Producătorul va elimina unele opţiuni de culori ale automobilelor sale, pentru a simplifica producţia.

Tesla va elimina unele opţiuni de culori ale automobilelor sale electrice, pentru a simplifica producţia, a anunţat marţi directorul general Elon Musk, pe Twitter, transmite Reuters, informează News.ro.

Tesla oferă în prezent şapte culori pentru vehiculele sale, care includ varianta de top Model S, varianta medie Model X şi cel mai accesibil sedan, Model 3.

Compania încearcă să elimine problemele de producţie, după ce a ratat termenele de producţie în mai multe rânduri.

”Începând de miercuri vom elimina 2 din cele şapte culori, pentru a simplifica producţia. Negrul obsidian şi argintiul metalizat vor fi în continuare disponibile, dar la un preţ mai ridicat”, a scris Musk.

Culorile încă disponibile vor fi negru argintiu metalizat ”midnight”, albastru metalizat profund, alb perlat multistrat şi roşu multistrat.

”Renunţarea la opţiunile de vopsea nu va fi ultima măsură de simplificare a producţiei de maşini. Tesla nu are experienţă în producţia de serie. Au încă nevoie de mult know-how în producţie”, a declarat Frank Schwope, analist la NORD/LB.

Tweet-ul lui Musk survine unei săptămâni  haotice pentru producătorul auto, după ce Musk fiind filmat fumând marijuana şi manevrând o sabie într-o emisiune în direct. Luna august a fost tumultoasă pentru Musk, care a propus, iar apoi a renunţat la ideea de a retrage Tesla de la bursă.

Comportamentul miliardarului a provocat îngrijorare legată de stilul său de conducere, iar mai mulţi analişti de pe Wall Street au cerut companiei să numească un al doilea director care să susţină operaţiunile companiei şi relaţiile cu investitorii.

Firma de brokeraj Nomura Instinet a retrogradat marţi ratingul acţiunilor Tesla de la cumpără la neutru şi a redus ţinta de preţ cu 100 de dolari, la 300 de dolari pe unitate, din cauza ”comportamentului necontrolat” al lui Musk.

”Suntem îngrijoraţi că acest comportament afectează brandul Tesla, care, în privinţa valorii, este cel mai important, a spus analistul Romit Shah, care a adăugat că acţiunile Tesla nu mai sunt atractive pentru investiţii.

Acţiunile Tesla au scăzut marţi cu 3,5%, la 275,56 dolari pe unitate şi sunt cu 29% sub un maxim de 387,46 dolari pe unitate atins în timpul tranzacţiilor din 7 august, când Musk a scris pe Twitter despre intenţia de a retrage compania de la bursă.

Acţiunile Tesla au închis luni în creştere cu 8,5%, după ce două firme de brokerak au apreciat că Tesla va putea să îşi respecte ţintele de  producţie în a doua jumătate a anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri