Sari la conținut

Bătaie în Tg.Jiu pe locurile de muncă ale japonezilor de la Sumitomo cablaje auto

Angajările la viitoarea fabrică de cablaje auto din Tg. Jiu a firmei japoneze Sumitomo au fost oprite miercuri după ce în doar trei zile au fost primite peste 5.500 de cereri de angajare, la 1.500 – 1.800 de locuri de muncă disponibile.

SOMERI-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Potrivit persoanelor responsabile de politica de resurse umane, în prezent nu se mai primesc documente, urmând ca cele înregistrate să fie trimise la Drobeta-Turnu Severin, unde există deja un punct de lucru al societății japoneze deschis, și analizate în vederea contactării viitorilor salariați, potrivit Agerpres.

"În momentul de față nu se mai primesc CV-uri deoarece au fost primite peste 5.500 pentru 1.500 — 1.800 de locuri de muncă, în prima fază vor fi 500, maxim 700, din luna aprilie când se finalizează. CV-urile se duc la firmă la Severin, unde există deja un punct de lucru și vor fi analizate și, în funcție de ce ceea ce este nevoie pentru fabrica de cablaje, vor fi selectate persoanele și contactate în vederea angajării", a spus Ion Lupulescu, responsabil de resurse umane.

Aproximativ 3.000 de persoane au depus, în cursul zilelor de luni și marți, CV-uri pentru a fi angajate la viitoarea fabrică de cablaje auto care urmează să fie deschisă în luna aprilie în municipiul Târgu-Jiu, numărul mare de solicitări fiind peste așteptările reprezentanților societății care s-au pregătit doar cu 500 de documente inițial.

În luna aprilie a acestui an va începe să funcționeze fabrica de cablaje auto din municipiu a Sumitomo Electric Bordnetze, activitatea propriu-zisă urmând să se desfășoare într-una dintre halele de la fosta fabrică de mobilă a orașului. Investiția va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă.

"În luna mai 2017, cel târziu, va porni prima capacitate de producție care va consta într-un modul care va avea 500 de angajați. Am înțeles de la investitor că în final se va ajunge la 1.200-1.500 de locuri de muncă. (...) Singura fabrica de cablaje auto din Gorj va fi deschisă de o companie japoneză care lucrează pentru mărci de autovehicule renumite", declara, în luna decembrie, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, la sfârșitul anului trecut, rata șomajului a fost de 7,41%, corespunzătoare unui număr de 10.201 șomeri din care 3.835 indemnizați și 6.366 sunt neindemnizați.