Berea Ursus, cumpărată de un producător japonez

Data publicării:
Japan_Beer_Asahi_gallery__300x400
Japan. The big three - Asahi, Sapporo and Kirin - are all sensational dry lagers, and the pubs and bars to drink them in are surprisingly good.

Grupul japonez Asahi va deveni nou proprietar al berii Ursus din România, prin preluarea afacerilor din regiune ale SABMiller.

Japan. The big three - Asahi, Sapporo and Kirin - are all sensational dry lagers, and the pubs and bars to drink them in are surprisingly good.

Producătorul japonez de bere Asahi Group a ajuns la un acord cu SABMiller pentru preluarea activelor din cinci ţări est-europene, inclusiv din România, într-o tranzacţie evaluată la 7,8 miliarde de dolari, relatează Bloomberg, care citează publicaţia niponă Nikkei.

Activele SABMiller din România, Cehia, Polonia, Ungaria şi Slovacia au fost scoase la vânzare după ce grupul belgian AB InBev a cumpărat producătorul britanic de bere. Anunţul oficial urmează să fie făcut în cursul după-amiezii de către Asahi. 

Preşedintele Asahi, Akiyoshi Koji, a declarat în luna mai că grupul nu va licita pentru activele est-europene ale SABMiller, însă ulterior japonezii şi-au schimbayt decizia. 

Anterior, compania japoneză convenise achiziţia unor branduri ca Peroni, de la SABMiller, pentru 2,55 miliarde de euro.

Acţionarii AB InBev şi cei ai SABMiller au aprobat la sfârşitul lunii septembrie fuziunea de 104 miliarde de dolari a celor mai mari doi producători de bere la nivel mondial.

De activele est-europene ale SABMiller, inclusiv fabricile Ursus Breweries din România, erau interesaţi şi alţi competitori, mai ales fonduri de investiţii. 

Activele din Cehia, Polonia, Ungaria, România şi Slovacia ale SABMiller au fost scoase la vânzare în cadrul preluării de peste 100 de miliarde de dolari a companiei britanice SABMiller de către grupul belgian AB InBev.

SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj.

Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
fabrica de bere getty
Tranzacție-record la vârful industriei berii
bere
Companiile care produc Ursus şi Johnnie Walker ar putea fuziona
Partenerii noștri