Blue Air își crește cu 50% flota

Data actualizării: Data publicării:
TDS 737 MAX 8-Max8

Low-costul autohton Blue Air va lua în leasing 12 aeronave din clasa 737, jumătate dintre acestea fiind noi.

Compania americană Air Lease Corporation a anunțat marți închirierea a șase noi avioane Boeing 737 MAX 8 și șase aeronave utilizate 737-800 low-costului autohton Blue Air. Aeronavele 737-800 vor fi livrate până la finele acestui an. Noul avion 737 MAX 8 este programat să fie livrat între mijlocul anului 2019 și primul trimestru din 2021, pe baza comenzilor făcute de ALC la Boeing.

"Suntem încântați să anunțăm această plasare strategică a contractului de leasing cu Blue Air, un nou client pentru ALC. Așteptăm cu nerăbdare o relație de succes pe termen lung cu Blue Air, deoarece continuă să-și modernizeze flotă pentru a oferi clienților servicii superioare și eficiență", spune , vicepreședinte executiv al companiei Air Lease Corporation.

"Acest nou contract de închiriere reprezintă o mare oportunitate de a ne dezvolta și de a dezvolta relațiile cu Air Lease Corporation ca partener strategic care susține planurile ambițioase de dezvoltare. Adoptarea familiei 737 MAX este o etapă importantă pentru Blue Air și pentru sectorul aviației din România, permițându-ne să îmbunătățim în continuare eficiența operativă ", a declarat Gheorghe Racaru, Chief Executive Officer al companiei Blue Air.

În ultimele câteva săptămâni, Blue Air a preluat deja trei dintre cele șase Boeing 737-800 de la ALC și le-a plasat în operațiunile de zbor pentru programul lor de vară din 2017.

Compania aeriană Blue Air a fost înființată în 2004 în București și să dezvoltat de-a lungul anilor pentru a deveni un operator pan-European Smart Flying cu baze în România, Italia, Marea Britanie și Cipru. Începând cu anul 2016, a devenit cea mai mare companie aeriană românească de către pasageri aerieni zboruri regulate, operând zboruri către mai mult de 100 de destinații din 16 țări.

Potrivit aeronews.ro, vârsta medie a flotei Blue Air este 22,4 ani. Comparativ, flota TAROM are o varsta medie de 16,8 ani, în timp ce flotele Wizz Air și Ryanair – competitori direcți pentru Blue Air – au o vârstă medie de 4,4 ani, respectiv 6,6 ani. Operatorul low-cost autohton avea în martie 2017 25 de avioane în serviciul comercial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri