Sari la conținut

Bursa londoneză: Zece companii românești pot inspira UE

Cele zece companii s-au făcut remarcate în domeniu și au potențial important de creștere, consideră London Stock Exchange. Acestea au fost incluse în rândul companiilor care ”pot inspira Europa”.

Companiile incluse de London Stock Exchange sunt: Allview, B&B Collection, Complet Electro Serv (producător echipamente IT, electrice și electrocasnice), Elbi Electric & Lighting (corpuri iluminat), Fan Courier (curierat), Gradinariu Import Export (utilaje salubrizare și construcții),  Medist Group (soluții pentru sectorul medical), Microfruits (distribuție legume fructe), Neptun (echipamente industriale) și Vox Carrier (servicii internaționale de telecomunicații), informează Profit.ro.

Raportul este realizat anual London Stock Exchange (LSE) și include IMM-uri europene care s-au făcut remarcate în domeniul în care activează și care au potențial semnificativ de creștere. Numărul de companii românești incluse în raportul bursei londoneze este similar cu cel din Ungaria și Cehia. Pe de lată parte, România este depășită de Polonia, prezentă cu 30 de companii, în timp  Bulgaria are doar 5 companii incluse pe această listă.