Calendar stabilit la podul de peste Dunăre, de la Brăila

Data publicării:
pod braila

Firmele Astaldi și IHI Japonia vor începe anul viitor lucrările de realizare a podului dunărean de la Brăila, definitivarea proiectului urmând să aibă loc în 2022.

Sursa foto: CJ Tulcea

Oficiali ai firmelor implicate in proiect au prezentat, miercuri, la Consiliul Județean  Tulcea ultimele informații privind acest proiect. Discuțiile s-au purtat intre conducerea CJ Tulcea, reprezentanți ai ministerului de Finanțe, Companiei de Drumuri și Autostrăzi, precum și ai constructorilor. Ce se știe:

Cum va arăta construcția

Din cei 23 de kilometri ai acestui proiect, circa 17 km sunt pe limita județului Tulcea. Din 2 martie au avut loc și diverse investigații geotehnice și geologice în teren, respectiv realizarea a peste 4.800 metri liniari de foraje în circa 69 de puțuri de forat. Dintre acestea, circa 70% au fost realizate pe zona județului Tulcea, deoarece 65% din proiect este în județul Tulcea.

Podul suspendat, care reprezintă circa 70% din valoarea întregii lucrări, are două deschideri laterale de 469 m și, respectiv, de 364 de metri. Podul suspendat va avea și două viaducte de acces de o parte și de alta, de circa 90 de metri fiecare, și va face legătura între orașul Brăila și, în final, orașul Tulcea, ținând cont că va deschide o legătură directă, nu prin intermediul navelor tip bac, pentru legarea Tulcii de restul țării, fără a mai fi nevoie de ocolul pe la Giurgeni-Vadul Oii sau Fetești.

În afară de podul suspendat, proiectul cuprinde și 17 km de drum nou, la nivel de patru benzi pe circa 4 km, urmând ca de la sensul giratoriu spre Smârdan, respectiv Jijila, să rămână la o singură bandă pe sens. De asemenea, în afară de podul suspendat, proiectul mai cuprinde circa 32 de structuri (poduri), din care 13 sunt cu deschideri mai mari de 14 m.

Calendarul proiectului

Contractul a fost semnat în luna ianuarie a acestui an, ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost dat pe 2 martie 2018. Pe 1 martie 2019, toată proiectarea va fi gata. Pe 2 martie 2019 ar urma începerea execuției efective a lucrărilor, programate pe trei ani, finalizarea lucrărilor urmând să aibă loc la începutul lunii martie 2022.

„Conform planificării, pe perioada de proiectare vom prezenta pe data de 22 august la beneficiar propunerea noastră pentru partea de proiect, respectiv pentru obținerea auditului de siguranță a traficului, iar pe 22 septembrie vom prezenta proiectul tehnic, urmând cele 60 de zile pentru verificare, pentru a intrat în Comitetul Tehnico Economic în vederea aprobării. Săptămâna trecută, am finalizat niște studii mai speciale pentru fundațiile la acest pod suspendat“, a precizat Dragoș Burlan, director tehnic Astaldi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri