Canadian supărat că nu e lăsat să facă blocuri pe terenul de la Aversa

Data publicării:
aversa

Canadianul Michael Topolinski a închis fabrica Aversa şi acuză AAAS că nu îl lasă să construiască blocuri de 400 de milioane euro pe terenul de la Obor.


Canadianul Michael Topolinski care deţine Aversa Manufacturing spune că a concediat cei 200 de angajaţi şi a închis fabrica. Omul de afaceri spune că Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) îl împiedică să devină proprietarul terenului şi să construiască apartamente de 400 de milioane de euro, potrivit Economica.net

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a cumpărat în 2013 activele fabricii Aversa, aflată în faliment. Pentru a deveni şi proprietarul terenului, canadianul mai are de plătit 15,7 milioane de euro, însă acuză AAAS de blocarea procesului de privatizare.

Michael Topolinski vrea ca pe terenul fostei fabrici Aversa de la Obor să construiască cel mai mare complex rezidenţial din mijlocul Bucureştiului şi spune că nu poate demara o investiţie de 400 de milioane de euro din cauza AAAS. 

"Mă aflu acum în situaţia în care compania mea trebuie să plătească diferenţa de preţ, şi anume 15,7 milioane de euro, care în cele din urmă ar ajunge la bugetul de stat şi să preia dreptul de proprietate asupra terenului, însă instituţia coruptă AAAS continuă acţiunile corupte, disperate şi abuzive, în speranţa că mă va împiedica să preiau dreptul de proprietate asupra terenului, astfel încât să poată anula licitaţia şi să revândă terenul către un cumpărător discpus să plătească mită. Urmare a acţiunilor corupte ale AAAS este faptul că anul trecut am fost nevoit să opresc producţia din fabrică şi să disponibilizez 200 de angajaţi", se arată într-un comunicat de presă şi într-o scrisoare trimisă de Topolinski Ministerului Economiei, dar şi Ambasadei SUA la Bucureşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri