Ce primesc angajații de la companii de sărbători

Data publicării:
sarbatori

Se apropie sărbătorile, iar companiile se gândesc deja ce bonusuri vor acorda angajaţilor. Mai mult de 80% dintre angajatori nu vor lăsa Crăciunul să treacă fără să îi recompenseze pe salariaţi. Iar una din trei companii va acorda, pe lângă alte bonusuri, tichete cadou în valoare de 150 de lei. Este cea mai simplă variantă la care apelează angajatorii ţinând cont că din 2016 aceste tichete au devenit neimpozabile.

Tichetele cadou sunt deja în lucru pentru companiile care vor oferi astfel de bonusuri de Crăciun. Şi sunt tot mai multe firme care apelează la această variantă.

Andra Popescu, reprezentant companie: Le dăm posibilitatea angajaţilor noştri să îşi aleagă un cadou după preferinţa fiecăruia. Nu este primul an când noi oferim angajaţilor tichetele cadou. Este al doilea an.

Este poate cea mai simplă variantă la care apelează angajatorii ţinând cont că din 2016 aceste tichete au devenit neimpozabile, dacă nu depăşesc valoarea de 150 de lei. Anul acesta, una din trei companii va oferi angajaţilor bonuri cadou.

Bianca Schmidt, Director Marketing si Produse: A fost o creştere undeva între 15 şi 20%. Sunt scutite de impozite atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori şi asta reprezintă o economie de cam 50% în ceea ce înseamnă bugetele de cadouri ale companiilor de Crăciun.

Chiar dacă suma nu este foarte mare, pentru angajaţi, tichetele par să fie cadoul perfect.

Oana Badea, angajat: În anii trecuţi, din păcate, am primit materialele personalizate ale companiilor la care am lucrat, aşa că de data asta pot să îmi iau eu un cadou care să mă bucure şi să îmi satisfacă nevoile. Vreau să îmi iau multe cărţi.

Pe lângă aceste tichete, foarte multe companii acordă şi alte bonusuri: bani, obiecte de decor sau coşuri cu produse specifice de sărbători. Sunt firme care pregătesc cadouri şi pentru copiii salariaţilor.

Bianca Schmidt, Director Marketing si Produse: Practic aceşti 150 de lei sunt pentru fiecare beneficiar. De exemplu, un angajat care are doi copii poate să primească pentru ambii copii şi are un buget de beneficii de 450 de lei.

Cristina Hlinschi, angajat: Ei îşi doresc cel mai mult să vină Moş Crăciun. Deja fac scrisoarea pentru Moş Crăciun şi deja ştim ce o să le cumpărăm cu tichete cadou anul ăsta.

Angajaţii care vor primi tichete au la dispoziţie peste 60.000 de comercianţi în toată ţara, de unde îşi pot cumpăra cadouri. Tichetele vor ajunge la salariaţi în a doua jumătate a lunii decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri