Sari la conținut

Ce salariu are un angajat Oracle din România

Angajaţii Oracle din România câştigă, în medie, cu câte 1.000 de lei net pe lună mai mult (16%) decât angajaţii din sectorul serviciilor informatice la nivel naţional, care primesc, în medie, câte 6.000 de lei net pe lună, relatează Ziarul Financiar.

Astfel, salariul mediu net în cadrul gigantului american Oracle a depăşit valoarea de 7.000 de lei net pe lună în primul semestru al acestui an, potrivit datelor prelucrate de ZF pe baza informaţiilor publicate de companie în bilanţul semestrial.

Faţă de perioada similară a anului trecut, salariul mediu al angajaţilor Oracle România a crescut cu aproximativ 8%, având în vedere că în primul semestru din 2016 venitul salarial mediu net din cadrul Oracle a fost de 6.570 de lei net.

În prezent, Oracle România a ajuns la peste 4.500 de angajaţi, centrul local ajungând astfel în top cinci cele mai mari subsidiare din lume ale companiei de tehnologie, potrivit datelor furnizate de companie.

Salariul mediu în IT este în prezent de circa 6.000 de lei net pe lună (circa 1.300 de euro net), de 2,5 ori mai mare decât salariul mediu la nivelul întregii economii, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

 

Pe aceeași temă