Cea mai mare listare privată din 2016 pe Bursa Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
hiperclinica-medlife

Astăzi a început oferta publică pentru cea mai mare listare privată din acest an de pe Bursa de Valori Bucureşti. Operatorul de servicii medicale private Medlife scoate la vânzare 8,8 milioane de acţiuni, cu scopul de a atrage 300 de milioane de lei. Listarea va da un impuls şi altor companii private mari să se finanţeze cu ajutorul Bursei, spun brokerii. Până acum investitorii au putut cumpăra acţiuni de la companii de stat precum Electrica, Romgaz sau Nuclearelectrica, şi de la companii private mai mici, precum Bitt-net System, Fru Fru sau Adeplast.

hiperclinica-medlife

Medlife scoate la vânzare prin intermediul Bursei de valori Bucureşti 44% din companie. Adică 8,8 milioane de acţiuni, cu un preţ maxim de subscriere de 35 lei pe acţiune.

Dan Popovici, directorul unui fond de investiţii: „Este extraordinar de bine pentru piaţă”.

În condiţiile în care valoarea companiei este estimată la aproape 720 de milioane de lei, oferta de acţiuni ar putea aduce aproape 300 milioane de lei. Va fi cea mai mare listare de pe Bursă din acest an,

După ce companii mai mici precum Fru Fru, Adeplast, Capital Fleet Services sau Bittnet System au oferit investitorilor posibilitatea să cumpere acţiuni şi obligaţiuni, şi au atras sume importante.

Cristian Logofătu, investitor la Bursă: „Plasamentul a avut loc în iulie si am atras aproape 4,2 milioane de lei”.

Octavian Bădescu, un alt patron care şi-a listat compania pe Bursă spune că nu doar veniturile din vânzarea de acţiuni au ajutat firma sa de curierat.

Octavian Bădescu, acţionar al unei companii: „M-a interesat şi ca propriii angajaţi să devină acţionari pentru a le influenţa mentalitatea. Cea de acţionar e diferită de cea de angajat şi cred că a ajutat.”

Ludwik Sobolewski, directorul Bursei de Valori Bucureşti: „Putem avea profit nu doar din variaţia de preţ, între preţul plătit la cumpărarea şi cel pe care îl primim la vânzarea acţiunilor.”

Cine a cumpărat acţiuni ale principalelor 10 companii listate la Bursă la început de an ar ieşi însă acum cu o pierdere de 1,8%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri