CEO-ul Telefonica: Guvernele trebuie să reziste tentației de a umfla artificial prețurile, pentru a accelera lansarea rețelelor 5G

Data actualizării: Data publicării:
tehnologie 5g
Foto: Shutterstock

Guvernele țărilor europene trebuie să se opună tentației de a umfla în mod artificial tarifele, pentru a accelera lansarea rețelelor mobile 5G, este de părere Jose Maria Alvarez Pallete, directorul executiv al companiei Telefonica.

5g tehnologie shutterstock_1140751001
Foto: Shutterstock

Într-un discurs susținut luni, la MWC 2019, în Barcelona, CEO-ul Telefonica a cerut autorităților europene de reglementare în domeniul telecomunicațiilor să adopte o abordare mai cumpătată pentru a consolida piață și pentru a ajuta companiile telecom să descopere costurile lansării rețelelor mobile 5G, relatează Totaltele

Jose Maria Alvarez Pallete a pus sub semnul întrebării preferințele Comisiei Europene pentru patru jucători pe fiecare dintre piețele pe care le reglementează și a avertizat că acest lucru s-ar putea să nu fie în interesul industriei, mai ales că pare să investească miliarde de euro în implementarea rețelei mobile 5G.

„Spune cumva teoria concurenței că Europa are nevoie de un singur operator de telefonie mobilă la fiecare 1 milion de cetățeni europeni? Guvernele folosesc licitațiile de spectru 5G pentru a obține venituri pe termen scurt, în loc să susțină transformarea digitală de care au nevoie societățile și economia”, a spus acesta.

Pallete și-a exprimat și speranța că Parlamentul European și Comisia Europeană vor crea niște condiții echitabile de concurență pentru companii, prin acordarea unui spectru pe durate mai largi de implementare a 5G.

Compania Telefonica a anunțat că va încerca să lanseze rețeaua mobilă 5 G în Spania, dar și pe alte piețe europene, în anul 2020. Serviciile de 5G vor fi lansate în Marea Britanie în a doua jumătate a anului 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri