Sari la conținut
News Alert

Compania de Drumuri nu mai are bani de salarii

Sindicatul companiei spune că fără intervenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, aproape 1.000 salariați ai Direcției regionale București vor primi salariile micșorate cu 20%. Deși la vârf șefii CNADNR încasează între 10.000 și 20.000 lei lunar, jumătate din angajații companiei au salariul minim pe economie.

autostrada inquam

Sindicatul Naţional Profesional al Drumarilor (SNPDR) a transmis, vineri, o scrisoare deschisă ministrului Transportului, Răzvan Cuc, prin care solicită să intervină pentru ca angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să nu primească salariile pentru prima parte a lunii aprilie cu 20 la sută mai mici, atenţionând că ajustarea drepturilor salariale reprezintă un abuz şi o încălcare flagrantă a contractelor individuale de muncă.

"Vă aducem la cunoştinţă pe această cale un aspect îngrijorător care a început să se perpetueze la nivelul CNAIR SA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti. Din cei 6.300 de salariaţi ai CNAIR SA, un număr de 950 de salariaţi din cadrul DRDP Bucureşti vor primi salariile pentru prima chenzină a lunii aprilie 2017 cu 20% mai puţin. Considerăm că este un abuz ajustarea drepturilor salariale ale celor 950 de salariaţi, o încălcare flagrantă a contractelor individuale de muncă şi discriminare faţă de restul salariaţilor din cadrul CNAIR SA”, se arată în scrisoarea deschisă adresată ministrului Transporturilor.

Sindicatul nu a informat și care ar putea fi motivele pentru care lefurile vor fi plătite diminuat.

Aproape 3.000 de drumari, plătiți cu salariul minim

Reprezentanţii sindicatului mai spun că personalul din cadrul companiei are salariul minim pe economie, aproape 3.000 de angajaţi fiind plătiţi cu 1.450 de lei pe lună. Mai mult, susţin aceştia, salariaţii CNAIR din teritoriu sunt umiliţi nu numai prin nivelul scăzut de salarizare, ci şi prin injuriile aduse de participanţii la trafic, în condiţiile în care nu ei decid investiţiile sau necesarul financiar pentru întreţinerea reţelei de drumuri.

"Vă solicităm prin acest apel public să luaţi măsurile necesare ca cei 950 de salariaţi din cadrul CNAIR SA – DRDP Bucureşti să-şi primească drepturile salariale legale la data de 10 aprilie 2017”, se mai arată în scrisoarea deschisă a SNPDR adresată ministrului Transporturilor.