Companiile listate dau acționarilor dividende peste 1,5 miliarde euro

Data publicării:
bursa de valori BVB Facebook-2

Investitorii în companiile listate la BVB oferă dividende sunt răsplătiţi cu peste un miliard şi jumătate de euro.

Peste 40 de companii listate la BVB oferă acţionarilor dividende în valoare totală de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de miercuri al Bursei de Valori București.

Din rândul primelor 20 de companii în funcţie de valoarea totală a dividendelor acordate, 6 au oferit un randament al dividendului de două cifre.

Indicele de tip total return care include şi dividendele a crescut cu 11% la finalul primelor şapte luni şi a depăşit 11.600 de puncte.

Aproape jumătate dintre companiile listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au decis să ofere dividende, sume care sunt distribuite actionarilor de către companii din profitul aferent excercitiului financiar anterior.

Numai pentru anul 2017, peste 40 de companii listate la BVB au aprobat acordarea de dividende în valoare cumulată de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro.

Romgaz, BRD şi OMV Petrom sunt companiile care au acordat cele mai mari dividende, de peste 1 miliard de lei fiecare.

În total, primele 20 de companii oferă dividende de peste 7 miliarde de lei, iar şase dintre acestea au oferit un randament al dividendului de două cifre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri