Consultantul pentru restructurarea TAROM va fi anunţat în 10 zile

Data actualizării: Data publicării:
tarom cu steaguri sigla

Pentru restructurarea companiei aeriene de stat, care înregistrează pierderi pentru al şaselea an consecutiv, va fi ales un consultant strategic. Numele acestuia va fi anunţat în cel mult zece zile, a declarat, la Europa FM, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

tarom cu steaguri sigla

„În următoarele zece zile o să fie confirmat consultantul strategic, care o să fie partenerul nostru”, a declarat ministrul Transporturilor, transmite News.ro.

Sorin Buşe a explicat că acest consultant va recomanda un alt tip de business pe care să-l practice TAROM şi care să ducă inclusiv la reorganizarea rutelor şi la modernizarea sistemului de vânzare a biletelor. El a precizat că în prezent TAROM concentrează cursele aeriene în Bucureşti şi apoi le redirecţionează şi că ar putea fi aplicat un alt model, care nu mai implică trecerea prin Capitală.

Întrebat despre eventuala privatizare a TAROM, ministrul Transporturilor a spus că varianta nu este exlusă. „Dar, fiind vorba de o companie naţională, de un simbol naţional, nu este preferinţa mea personală. Şi pentru mine TAROM este un simbol”.

În ceea ce priveşte incidentele tehnice din ultima perioadă, ministrul Transporturilor a declarat că acestea nu au constituit probleme de siguranţă a traficului. El a precizat însă că sunt anchete în curs, cel puţin în cazul unui incident mai serios, în care o aeronavă a ratat decolarea, rezultatul fiind aşteptat în trei săptămâni.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuţ Moşteanu a declarat, luni, la finalul audierii din Comisia de transporturi a Senatului, cu privire la problemele pe care le are compania Tarom, că în primăvara viitoare se va face o restructurare a societăţii de stat care, „chiar dacă va fi dureroasă, va trebui asumată de următorul Guvern, de următorul Parlament”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri